Logga in   FARR:s krav   Asylnytt   Goda Råd   Kontakt   Gå med!   Medlemsmeny

 

 

 

 

rutor 2016 maj
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till kontaktkupong

Just nu på medlemssidorna

Just nu diskuteras i FARR:s medlemsforum flera saker. En fråga är om en som snart fyller 18 borde avstå från att överklaga ett beslut om utvisning med uppskjuten verkställighet - för att inte missa möjligheten till uppehållstillstånd på grund av gymnasiestudier.

På medlemssidorna finns också handlingar till FARR:s årsmöte, tips om ett viktigt domstolsbeslut för ensamkommande från Afghanistan, tips om kurser, senaste statistiken från Migrationsverket, flera intressanta nyhetsbrev från olika föreningar mm.

Scrolla längst ner på sidan för att logga in eller hitta instruktioner för att skapa en inloggning!

Till FARR:s handlingar

Stor Röda tråden-manifestation i Stockholm

Röda tråden-kampanjen startades av rörelsen #vistårinteut. Röda tråden står för ensamkommande barns och ungas rätt till ett liv i trygghet, med sammanhang och känsla av självvärde. Kampanjen startades på grund av den ökande psykiska ohälsa som visar sig bland ensamkommande barn och unga som går igenom asylprocessens olika stadier.

Lördagen den 11 mars hölls en manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm. Mer än 3000 personer deltog. Vid manifestationen deltog politiker från Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Feministiskt initiativ. Socialdemokraterna, Liberalerna och Moderaterna var också inbjudna, men deltog inte. Manifestationen har föregåtts av manifestationer på orter över hela landet.
Foton från vänster Peter Alpstad, Terese Hansen, Ulla Andesong.

  

Läs mer...

Blank Spot Project - Uppdrag Afghanistan

blank spot loggaWebtidningen Blank Spot Project publicerar en serie reportage, "Uppdrag: Afghanistan". En del av reportagen handlar om afghaner som hotas av utvisning i Sverige.  Andra reportage beskriver situationen i Kabul, för människor som har utvisats från Sverige.  
Blank Spot Project är en oberoende, medborgarfinansierad reportagesajt. Initiativtagarna säger att de vill belysa vita fläckar i Sverige och världen. Blank Spot Project skickar sina journalister och fotografer till platser som annars inte bevakas och besöks av media. 

Läs Afghanistan-reportagen

Juridisk rådgivning för barn och unga

Refugees Welcome Stockholm och Stadsmissionen i Stockholm startar tillsammans gratis juridisk rådgivning för ungdomar under 20 år. Rådgivningen är till för unga som kommit ensamma till Sverige och av olika skäl står utanför samhällets stöd. Det är en del av Stadsmissionens projekt Baba. 

Läs mer

Rätt att fortsätta språkintroduktion efter flytt

Skolverket gör en ny bedömning: Asylsökande elever och elever som fått avslag på asylansökan har rätt att fortsätta på introduktionsprogrammet i gymnasieskolan om de flyttar till en annan kommun. Detta gäller även om eleven hunnit fylla 18. Skolverkets bedömning är ett stöd för kommunerna när de beslutar om dessa ungdomar ska erbjudas utbildning på introduktionsprogrammet. 

Läs mer på Skolverkets hemsida

Idag! Intromöte IMÄI Stockholm

Ingen Människa Är Illegal Stockholm har intromöte i Skarpnäck den 1 mars kl 18.

Läs mer

Barnets bästa i domar och media

"Barnets bästa" tolkas väldigt olika beroende på vem som använder uttrycket. Migrationsmyndigheterna följer de lagar som politikerna demokratiskt beslutat. I media skildras barnets bästa på ett helt annat sätt. För medmänniskan, som står nära den som drabbas, är besluten ofta obegripliga. 
Forskaren Jonathan Josefsson har skrivit doktorsavhandlingen "Children at the Borders". Han har undersökt möjligheterna för barn att få uppehållstillstånd i Sverige under perioden 2002-2013. 

Läs mer och länk till avhandling
orange knapp

Viktigt!

Medlemssidor

Här kan du logga in för att...

- bläddra i artikelarkivet
- fråga eller tipsa
- göra inlägg
- se interna dokument

Sidorna är avsedda för FARR-medlemmar.

Logga in

Kontakta oss

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391, 101 27  STOCKHOLM

Postgiro 520890-5