rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMAKTUELLT & PRESSNotiserRefugees welcome!

Refugees welcome!

refugees welcome gbg
De förfärande rapporterna om hur flyktingarna bemöts vid EU:s gränser har skapat en ny opinion i många EU-länder för att välkomna och ge stöd till flyktingar. Åtskilliga privata initiativ startas varje dag vid sidan av att de vanliga frivilligorganisationernas insamlingar slår rekord. De politiska kraven mot EU:s gränshinder växer också. Manifestationerna i Stockholm 6 september och i Göteborg 9 september (bild ovan ur tidningen ETC) samlade ca 15.000 personer i vardera staden - i Stockholm trots hällregn. I Uppsala var antalet ca 4500. FARR:s ordförande Sanna Vestin höll tal på Medborgarplatsen - läs det här.

Här tipsar vi om de manifestationer under samlingsnamnet "Refugees Welcome" som arrangeras av de politiska ungdomsförbunden och stöds av många frivilligorganisationer, samt manifestationer för legala vägar som ordnas den 12 september. Länkarna går till Facebook-event. Sök fler manifestationer i lokala media och på Facebook!

Gävle, torsdag 9 september kl 12 på Stortorget

Karlstad torsdag 10 sept kl 18 på Stora Torget

Helsingborg fredag 11 september kl 17 på Stortorget

Stockholm lördag 12 september kl 14.00 på Sergels Torg - obs European Day of Action for Refugees

Örebro lördag 12 september kl 16 på Stortorget

Västerås lördag 12 september kl 14 på Fiskartorget

Skellefteå, lördag 12 september kl 13 på Möjligheternas Torg

Nyköping, lördag 12 september kl 12 på Stora Torget

Malmö söndag 13 september kl 15 på Stortorget

Norrköping onsdag 16 september kl 18 på Tyska Torget

I Tyskland och Österrike finns redan stora rörelser under parollen "Refugees welcome" som främst sysslar med att välkomna flyktingar i civilsamhället, med bead & breakfest i privatbostäder, att välkomna asylsökande i idrottsklubbar och andra föreningar, utdelning av mat och kläder etc. Många liknande initiativ har nu startats även i Sverige. Rapporter och tips finns i Asylnytt!

Till sist en hälsning från FARR:s sommarkurs, där lördagskvällen bland annat ägnades åt att hitta på bra paroller. Klicka här för att hitta slagord som passar vid veckans demonstrationer!

orange knapp

Viktigt!

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5