"Vi Skapar Medvind" 29 april

30728859 562429267474570 7007990195765116928 n

Den 29 april klockan 15-17 arrangerar nätverket #vistårinteut ett event på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm. "Civilsamhället Skapar Medvind" handlar om allas lika värde och att mänskliga rättigheter också är unga ensamkommandes rättigheter. FARR är en av de många organisationer som ställt sig bakom eventet som gästas av en lång rad artister. Idrottsuppropet #fairplay från 1005 idrottsföreningar och 242 toppidrottare  kommer att lämnas över till regeringen.

Artisterna Jonas Gardell, Helen Sjöholm, Malena Ernman, William Spetz, Björn Kjellman, Gunilla Röör, Aminah Al Fakir, Erik Toro och Emil Jensen kommer att vara med på Raoul Wallenbergs torg och skapa medvind, liksom Rädda barnen, Equmeniakyrkan, Erikshjälpen, Raoul Wallenberg Academy, Sveriges Stadsmissioner och många fler. Självklart deltar också många av dem som gått samman för att stötta ensamkommande barn, som föreningar för frivilliga familjehem, ungdomarnas egna organisationer med flera.

"Hösten 2015 skapade tusentals människor i Sverige lösningar för människor på flykt. Alla möjliga aktörer klev in och tog ansvar; organisationer, nätverk, näringsliv och medmänniskor. Vi var många som kände framtidstro och hopp. Nu är det dags att fortsätta arbetet. Därför välkomnar vi alla som vill vara med och ta ställning för allas lika värde till Raoul Wallenbergs torg 29 april klockan 15-17." Så skriver #vistårinteut i sitt pressmeddelande. #vistårinteut är kortnamnet för nätverket "Vi står inte ut men vi sIutar aldrig kämpa" som skapats av människor som har olika uppdrag för ensamkommande barn, i protest mot hur dessa behandlats i Sverige sedan 2015.

Bussresor till Stockholm går från Göteborg, Kalmar, Karlstad, Falun/Borlänge med flera orter.

Läs mer om programmet, samåkning och förmöten och se alla organisationer som står bakom!