rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMAKTUELLT & PRESSNotiserDe vill skapa medvind i valrörelsen

De vill skapa medvind i valrörelsen

 publik

Stoppa omflyttningarna, frys alla utvisningar och besluta om amnesti för de ensamkommande barn som varit i Sverige mer än ett år.  Yrkes- och volontärnätverket #vistårinteut går in i valrörelsen med sina krav, en kampanj som inleddes under manifestationen Vi skapar Medvind på Raoul Wallenbergs torg den 29 april. Manifestationen samlade tusentals, alltifrån Bygden bryr sig i Svärdsjö till Lidingö SK volleybollag, funkisrörelsen och nätverk av familjehem som i många fall gått från etablerade jourhem till frivilliga familjer som tar hand om unga vars ålder skrivits upp.

Våren 2018 är det dags att haka i det stora arbete som civilsamhället utförde under hösten 2015, tillsammans med alla de ensamkommande unga – ”Vi behöver människor med framtidstro, hopp och vilja att bygga landet” skriver #vistårinteut.

Kraven formuleras i sin helhet så här:

 1. Att stat och kommuner omedelbart stoppar omflyttningarna av ensamkommande barn och unga som befinner sig i asylprocess, i suicidpreventivt syfte.
 2. Att Migrationsverket fryser alla utvisningar för ensamkommande barn och unga omedelbart utifrån den rättsosäkerhet och brist på kunskap om barnperspektivet som råder på Migrationsverket.
 3. Att våra politiker tar beslut om amnesti för alla ensamkommande barn och unga som varit i Sverige mer än ett år.

Besök Vi skapar Medvinds hemsida för att ta del av andras berättelser om hur de arbetar för mänskliga rättigheter, och dela med dig av dina egna eller din organisations!

Bilder från Raoul Wallenbergs torg 29 april. 1) Ett par av alla namnkunniga artister; Björn Dixgård och Jens Siverstedt från Mando Diao sjunger "Strövtåg i hembygden". 2) Teckentolkaren Laith Foad Fathulla. 3) Nisse Segerson lämnar över Idrottsuppropet till Gustav Fridolin och förklarar att även ensamkommande ungdomar har rätt till rent spel. I kanten syns André Myhrer.

mando diaoteckentolkidrottsuppropet

banderoller

orange knapp

Viktigt!

 • Info till dig som vill gå med i FARR

  Beställningskupongen på FARR:s hemsida har en längre tid fungerat dåligt. Många enskilda och föreningar som försökt bli medlemmar i FARR eller prenumerera på Artikel 14 har fastnat i svårtydda bildfrågor eller att deras mailadress inte har...

  Läs mer ...

 • Frivilligorganisationernas krav till politikerna

  De senaste årens migrationspolitik har kännetecknats av en lång rad förändringar som genomförts i snabb takt utan regelrätta utredningar och förarbeten. Konsekvensanalyser har många gånger helt saknats." Så inleddes ett brev från representanter för...

  Läs mer ...

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5