rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMAKTUELLT & PRESSNotiserKampanj inför EU-toppmötet - Svik inte flyktingarna!

Kampanj inför EU-toppmötet - Svik inte flyktingarna!

concord filmI slutet av denna vecka ska EU-ländernas statsministrar försöka komma överens om ett gemensamt asylsystem. Utgångsbudet är ett paket av förslag som på många sätt skulle försämra skyddet för flyktingar. Nu när toppmötet ska fatta beslut har ännu ett drastiskt förslag tillkommit - att  upprätta mottagningscenter utanför EU:s gränser.

Urprungsförslaget från EU-kommissionen innehöll vissa bra delar, till exempel om lagliga vägar. Förhandlingarna har gått trögt för att några länder över huvud taget inte vill gå med på något system för fördelning av asylsökande inom EU. Andra länder, som Sverige, har vägrat gå med på en fördelning som låter några länder stå utanför. Istället har ministrarna nu alltså öppnat för att asylsökande ska hållas i läger utanför EU:s gränser. Just nu ser det mörkt ut för de mer humana motförslagen från EU-parlamentet samtidigt som de ursprungliga idéerna som listor över "säkra länder" och många nya restriktioner för asylsökande kan komma att antas.

Läs mer om asylpaketet på FARR:s sidor om Fort Europa!

FARR står bakom den kampanj som Sveriges biståndsorganisationer i samorganisationen CONCORD driver:

Vi kräver att EU:s gemensamma asylsystem:
 inte försvagar asylrätten eller bryter mot internationella konventioner och de mänskliga rättigheterna!
 inte hindrar Sverige från att återgå till ordinarie asyllagstiftning med möjlighet till permanenta uppehållstillstånd!
Nu behöver vi din hjälp att påminna regeringen om vikten av ett humant asylsystem som inte stänger dörren för människor i nöd! Mer information på https://concord.se/humanasyllag/

 

Vad du kan göra

Skriv till din politiker - exempel och adresser finns här!

I dina sociala medier: Dela filmen med meningar ur den eller dela exemplen med tips om att skriva till politiker. Använd alltid hashtaggs #humanasyllag och #hjärtavärlden!

Tagga @concordswe och andra organisationer! Tagga @SwedishPM Stefan Löfven och andra politiker! (Heléne Fritzon finns bara på facebook: @helenefritzonpolitiker)

 

orange knapp

Viktigt!

  • Info till dig som vill gå med i FARR

    Beställningskupongen på FARR:s hemsida har en längre tid fungerat dåligt. Många enskilda och föreningar som försökt bli medlemmar i FARR eller prenumerera på Artikel 14 har fastnat i svårtydda bildfrågor eller att deras mailadress inte har...

    Läs mer ...

  • Frivilligorganisationernas krav till politikerna

    De senaste årens migrationspolitik har kännetecknats av en lång rad förändringar som genomförts i snabb takt utan regelrätta utredningar och förarbeten. Konsekvensanalyser har många gånger helt saknats." Så inleddes ett brev från representanter för...

    Läs mer ...

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5