rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMAKTUELLT & PRESSNotiserGöteborg: Samtal med Khaled Alesmael om boken Selamlik

Göteborg: Samtal med Khaled Alesmael om boken Selamlik

KhaledKhaled Alesmael. Foto: Fadi Khattab

”Krig inspirerar mig inte till att skriva romantisk poesi eller kärlekshistorier. Min resa, däremot, har onekligen drivit mig till att hitta modet; modet att berätta en historia om livet som homosexuell asylsökande.”

Selamlik, som utspelar sig dels på Damaskus homosexuella mötesplatser, dels på asylboendet i småländska Åseda, är Khaled Alesmaels debutroman och hans första bok på svenska. Genom den 21-åriga Furat skildras en resa från syriska parker och offentliga badhus in i Fort Europa och ett nytt liv i Sverige, fyllt av skam, fruktan och kamp för kärleken.

Alesmael är prisbelönt radio- och tv-journalist, författare och en av redaktörerna för FARR:s tidskrift Artikel 14. Efter flykten till Sverige har han bland annat arbetat på Uppdrag granskning och gjort reportage för Konflikt i P1 och tidskriften Ottar.

Onsdagen den 15 augusti, kl 18-21, samtalar  Khaled Alesmael med sin förläggare Olav Fumarola Unsgaard på Göteborgs Litteraturhus, och två dagar senare, fredagen den 17 augusti, kl 16-16:45, pratar han om boken med författaren Fredrik Apollo Asplund på Göteborgs Stadsbibliotek som en del av Europride.

Läs mer om samtalet på Göteborgs litteraturhus

Läs mer om samtalet under Europride

Läs mer om boken från Leopard förlag

Beställ senaste numret av Artikel 14 - tema PRIDE - 50 kr lösnummer

orange knapp

Viktigt!

  • Info till dig som vill gå med i FARR

    Beställningskupongen på FARR:s hemsida har en längre tid fungerat dåligt. Många enskilda och föreningar som försökt bli medlemmar i FARR eller prenumerera på Artikel 14 har fastnat i svårtydda bildfrågor eller att deras mailadress inte har...

    Läs mer ...

  • Frivilligorganisationernas krav till politikerna

    De senaste årens migrationspolitik har kännetecknats av en lång rad förändringar som genomförts i snabb takt utan regelrätta utredningar och förarbeten. Konsekvensanalyser har många gånger helt saknats." Så inleddes ett brev från representanter för...

    Läs mer ...

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5