Nominerade till Raoul Wallenbergpriset

kinna och saraGlada och stolta kan vi idag berätta att FARR:s ordförande Sara Edvardson Ehrnborg tillsammans med Kinna Skoglund är nominerade till Raoul Wallenbergpriset 2019.

Kinna och Sara (bilden) är medgrundare till yrkes- och volontärnätverket ”Vi står inte ut” och har genom sitt outtröttliga engagemang varit ovärderliga lokomotiv för tusentals människor som arbetat för att värna rättigheterna för ensamkommande barn och unga.

Med kunskap och kärlek har de visat vägen och agerat för att lyfta medmänskligheten och barnrättsperspektivet i en tid när ledande politiker i Sverige valt att använda ensamkommande barn och unga som slagpåsar i en signalpolitisk debatt. Tillsammans har de spridit kraft och hopp som på ett självklart sätt kopplar ihop barnrättsperspektivet med samhället i stort.

Raoul Wallenbergpriset går till en person/personer som i Sverige arbetar i Raoul Wallenbergs anda, främst genom kunskapshöjande insatser för barn och ungdomar om främlingsfientlighet, intolerans och alla människors lika värde. Raoul Wallenbergpristagare är föredömen, personer som unga kan spegla sig i och se upp till.

Tidigare pristagare är Jonathan Leman (2018), Mariet Ghadimi (2017), Tina Morad (2016), Hédi Fried och Emerich Roth (2015), Emir Selimi (2014) och Siavosh Derakhti (2013). Priset delas ut på Raoul Wallenbergdagen den 27 augusti.

De övriga fyra nominerade i år är Anna Hellerstedt som driver organisationen Finspång mot rasism, Christer Mattson, grundare av Toleransprojektet vid Torgny Segerstedtinstitutet i Göteborg, Lovette Jallow som driver organisationen Action for humanity och Shanga Aziz, grundare av organisationen Locker Room Talk Sverige.

Läs mer om priset och om årets nominerade.