rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMAKTUELLT & PRESSNotiserSchlager och mänskliga rättigheter

Schlager och mänskliga rättigheter

När Eurovisionsschlagerfestivalen hölls i Azerbajdzjan förra året kopplades den påkostade tävlingen ständigt till frågan om mänskliga rättigheter. I år har människorättsfrågor liten plats. Men aktivister från flera organisationer har funnits på plats och informerat om att mänskliga rättigheter inte är en självklarhet för alla i Malmö heller. "We are not one" står det på de uppfordrande flygbladen.

Aktionen uppmärksammades i en TT-artikel som fått stor spridning. Där intervjuas Ali Ahmadi, en ung afghan som levt papperslös länge i Malmö, och som nu har tagit initiativ till Asylstafetten. Emma Söderman, doktorand, berättar om de papperslösas rättslösa situation.
Läs artikeln, här i Helsingborgs Dagblad.

Asylstafetten är en manifestation för asylrätt som kommer att gå av stapeln i sommar. Ett antal ungdomar planerar att gå i etapper från Malmö till Stockholm. Läs mer om Asylstafetten i Skånes Fria Tidning eller på Asylstafettens hemsida!

orange knapp

Viktigt!

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5