rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMAKTUELLT & PRESSNotiserAsylstafetten hittar boenden

Asylstafetten hittar boenden

Uppdaterad

Den 14 juli inleds stafettvandringen från Malmö till Stockholm, där de sista deltagarna ska vara framme den 16 augusti. Aktivisterna har letat med ljus och lykta efter engagerade människor längs med vandringsvägen - och det har gett resultat.

Nu är boende ordnat på de flesta av platserna som passeras. Kvar på listan där det behövs boende är: Örkelljunga, Toftaholm, Klevshult, eventuellt i Taberg, Gränna, Ödeshög, Vikingstad, Norsholm, Krokek, Tystberga. Samt sista dagen utanför Stockholm.

De kanske kan campa på din gräsmatta, eller så har du tillgång till någon lokal de kan sova över i? Vill man planera in ett event – föredrag, filmvisning eller vad som – är man mer än välkommen.
Vill du veta mer och är peppad, mejla Asylstafetten på asylstafetten2013@gmail.com.

Se listan över platserna som passeras!

Vad handlar Asylstafetten om?

Från Asylstafettens hemsida: Asylstafetten handlar om att lyssna på dem som drabbas av den nuvarande flyktingpolitiken – och att ta deras berättelser på allvar. Ali som länge levt gömd i Sverige är en av initiativtagarna till denna kraftsamling. I sommar går vi från Malmö till Stockholm för en human flyktingpolitik. Längs med vägen samtalar vi med människor om den värld vi vill leva i.

Vill du hjälpa till? Du kan gå med en sträcka, bli ambassadör, sprida ordet, donera pengar, skänka saker som behövs när man vandrar... eller något annat. Läs mer här!

 Alla engagerade antirasister är välkomna att bidra, men initiativet är partipolitiskt obundet!

Läs mer i Sydsvenskan: Går till Stockholm för att belysa svensk asylpolitik

Läs Niclas Persson i Flyktingbloggen: Flyktingars egna initiativ hjälper oss att bygga en stark rörelse

 

orange knapp

Viktigt!

  • Info till dig som vill gå med i FARR

    Beställningskupongen på FARR:s hemsida har en längre tid fungerat dåligt. Många enskilda och föreningar som försökt bli medlemmar i FARR eller prenumerera på Artikel 14 har fastnat i svårtydda bildfrågor eller att deras mailadress inte har...

    Läs mer ...

  • Frivilligorganisationernas krav till politikerna

    De senaste årens migrationspolitik har kännetecknats av en lång rad förändringar som genomförts i snabb takt utan regelrätta utredningar och förarbeten. Konsekvensanalyser har många gånger helt saknats." Så inleddes ett brev från representanter för...

    Läs mer ...

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5