Asylstafetten hittar boenden

Uppdaterad

Den 14 juli inleds stafettvandringen från Malmö till Stockholm, där de sista deltagarna ska vara framme den 16 augusti. Aktivisterna har letat med ljus och lykta efter engagerade människor längs med vandringsvägen - och det har gett resultat.

Nu är boende ordnat på de flesta av platserna som passeras. Kvar på listan där det behövs boende är: Örkelljunga, Toftaholm, Klevshult, eventuellt i Taberg, Gränna, Ödeshög, Vikingstad, Norsholm, Krokek, Tystberga. Samt sista dagen utanför Stockholm.

De kanske kan campa på din gräsmatta, eller så har du tillgång till någon lokal de kan sova över i? Vill man planera in ett event – föredrag, filmvisning eller vad som – är man mer än välkommen.
Vill du veta mer och är peppad, mejla Asylstafetten på asylstafetten2013@gmail.com.

Se listan över platserna som passeras!

Vad handlar Asylstafetten om?

Från Asylstafettens hemsida: Asylstafetten handlar om att lyssna på dem som drabbas av den nuvarande flyktingpolitiken – och att ta deras berättelser på allvar. Ali som länge levt gömd i Sverige är en av initiativtagarna till denna kraftsamling. I sommar går vi från Malmö till Stockholm för en human flyktingpolitik. Längs med vägen samtalar vi med människor om den värld vi vill leva i.

Vill du hjälpa till? Du kan gå med en sträcka, bli ambassadör, sprida ordet, donera pengar, skänka saker som behövs när man vandrar... eller något annat. Läs mer här!

 Alla engagerade antirasister är välkomna att bidra, men initiativet är partipolitiskt obundet!

Läs mer i Sydsvenskan: Går till Stockholm för att belysa svensk asylpolitik

Läs Niclas Persson i Flyktingbloggen: Flyktingars egna initiativ hjälper oss att bygga en stark rörelse