På söndag startar stafetten

Med bara några få dagar kvar pågår planeringen för Asylstafetten för fullt. In i det sista letar arrangörerna boende utmed vägen mellan Malmö och Stockholm. Marchen från Malmö till Stockholm 14 juli - 16 augusti handlar om att lyssna på dem som drabbas av den nuvarande flyktingpolitiken – och att ta deras berättelser på allvar. Initiativtagare är en grupp flyktingar/asylsökande ungdomar.

Det har gått bra att hitta kontakter och när detta skrivs saknas endast sovställen på några ställen (Toftaholm, Klevshult, Gränna, Ödeshög, Vikingstad, Norsholm, Krokek och Järna), av alla de 34 orterna.

Engagerade människor ställer också upp längs med hela vägen för att styra upp events och ordna med mat. Bor du längs med vägen kan du också hjälpa till!

Genomslaget för Asylstafetten har varit stort: 1900 gillar på Facebook och flera medier  kommer att rapportera från starten i Malmö.

Lyssna till Abbas Ahmadi i Sveriges Radio 8 juli

Samling i Malmö den 14 juli är satt till klockan 12.00 på Möllevångstorget. Vi kommer då att trummas iväg av en sambaorkester vid 13.00. Väl framme i Lund möter Amor Latino upp till dans och Folkets Bio bjuder på på film.

Asylstafettens budget är begränsad och kommer bara att räcka till för mat och boende för den kärntrupp av asylsökande som kommer gå hela vägen till huvudstaden. Andra deltagare och stödjande måste dela på utgifter för mat och annat. Har du några frågor eller vill engagera dig, tveka inte att höra av dig!