rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material

Min Flykt

Sveriges Radio sökte lyssnarnas berättelser på temat ”Min flykt”. #minflykt
 Förra torsdagen, den 14 november, ägnade kanalen Metropol 93,8 en stor del dagen åt temat "Min flykt" och i söndags sändes P1 Dokumentären ”Min flykt” av Sîlan Diljen.  I sociala medier samlades man under hashtagen #minflykt.

– Jag möter så många människor runt mig som bär på minnen från när de flydde till Sverige. Och det påverkar vår vardag idag på så många olika sätt. Jag ville börja synliggöra detta genom att berätta min historia, säger Sîlan Diljen i pressmeddelandet från Sveriges Radio.

När Sîlan var fyllde 4 år flydde hon från Kurdistan i sydöstra Turkiet. Hennes mamma höll henne i handen genom taggtråden. De gick om natten över bomullsfält och minerade åkrar.

Nu är Sîlan 34 och tillsammans med sin mamma reser hon tillbaka i flyktens fotspår. Den här gången är Sîlans dotter med.

– ”Min flykt” handlar om att födas in i den kurdiska kampen och hur mycket man ska berätta vidare till sina barn. Jag inser nu hur mycket flykten påverkar mig, den har blivit min kompass i vardagen, säger Sîlan Diljen.

Lyssnare kan nu mejla sina flyktberättelser, minnen och ögonblicksbilder till minflykt@sverigesradio.se eller under hashtagen #minflykt.

– Dessa berättelser kommer att höras i Sveriges Radio kanaler och program, de är ju en del av vår nutidhistoria, säger projektledaren Robert Barkman.
En rad redaktioner på Sveriges Radio har tagit upp temat, förutom Metropol 93,8 även Studio Ett, Karlavagnen i P4 och Tendens i P1.
Fler berättelser och kommentarer i Sveriges Radio

orange knapp

Viktigt!

  • Info till dig som vill gå med i FARR

    Beställningskupongen på FARR:s hemsida har en längre tid fungerat dåligt. Många enskilda och föreningar som försökt bli medlemmar i FARR eller prenumerera på Artikel 14 har fastnat i svårtydda bildfrågor eller att deras mailadress inte har...

    Läs mer ...

  • Frivilligorganisationernas krav till politikerna

    De senaste årens migrationspolitik har kännetecknats av en lång rad förändringar som genomförts i snabb takt utan regelrätta utredningar och förarbeten. Konsekvensanalyser har många gånger helt saknats." Så inleddes ett brev från representanter för...

    Läs mer ...

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5