rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Provisorisk EU-artikel

Inledning

Denna faktaavdelning innehåller artiklar om asylrätt och användbara fakta för asylärenden, såsom  EU-regler, svensk lagstiftning, statistik och landinformation.

Fem underavdelningar finns hittills. 

  • "Asylproceduren" är en artikel i tre delar om asylproceduren och om skäl för asyl enligt svensk lag. För mer utvecklad information om asylproceduren - se "Goda Råd till dig som söker asyl i Sverige". 
  • "Dublin" innehåller detaljerad information om Dublinförordningen, den som avgör vilket EU-land som är ansvarigt för att pröva asylansökan.
  • "Dublin kort-info" är en kort sammanfattning av hur Dublinförordningen fungerar.
  • "Afghanistan" är ett större block som innehåller landinformation och andra tips för Afghanistanärenden.
  • "Tortyr" innehåller faktaartiklar om tortyr i lagstiftningen och tortyrens effekter, en film om ett ärende som nådde FN:s kommitté mot tortyr och vittnesmål från personer som utsatts för tortyr.
orange knapp

Att söka asyl

Att söka och få asyl i Sverige är en svår process om man inte vet vilka rättigheter och skyldigheter man har. Till dig, som ska söka asyl eller hjälper någon annan med hennes asylansökan, har vi sammanställt en rad råd, men också hänvisningar till informationskällor, lagar och hänvisningar till personer och organisationer som kan hjälpa just dig. Förstås är det alltid möjligt att kontakta FARR:s lokalgrupper eller styrelse för mer råd och hjälp. FARR har genom våra trettio år som verksam organisation samlat mycket erfarenhet av asylprocessen och vi vill hjälpa asylsökande genom den långa, och osäkra, tiden.

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5