rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMOM FARROm FarrDebattinläggLouise Dane: Ensamkommande - hur funkar det?

Louise Dane: Ensamkommande - hur funkar det?

I debatten om åldersbedömning av ensamkommande flyktingbarn florerar många myter och missförstånd. Några av dem benas ut av barnrättsforskaren Louis Dane i hennes blogg den 10 augusti, under rubriken "Ensamkommande barn och asyl - hur det (egentligen) fungerar. Hon diskuterar påståenden som att alla barn beviljas asyl, att fler ensamkommande kommer hit på grund av lagändringen från "synnerligen" till  "särskilt" ömmande omständigheter och inte minst att barns ålder går att bestämma med röntgen.

Louis Dane är doktorand i offentlig rätt (migrationsrätt och barnrätt) på Stockholms universitet och även medlem i FARR.

Läs artikeln i bloggen

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5