rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMOM FARROm FarrDebattinläggIMäI Göteborg: Flytta bevisbördan!

IMäI Göteborg: Flytta bevisbördan!

Få personer som förföljer, torterar eller förtrycker brukar lämna ett intyg på att detta kommer upprepas. Det är en nästintill omöjlig uppgift för den asylsökande att bevisa detta. Det skriver Zara Pegah Salahi & Leo Palmestål från Ingen människa är illegal Göteborg, också medlemsgrupp i FARR, i en artikel i Fria Tidningen den 10 augusti.

Zara, vars familj kom som flyktingar på 80-talet, konstaterar att om de anlänt i dagens hårda klimat, skulle de antagligen ha blivit utvisade, precis som så många familjer de nu kommer i kontakt med. Debattörerna kräver att bevisbördan ska flyttas från den asylsökande till Migrationsverket.

Läs artikeln i Fria Tidningen

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5