rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMOM FARROm FarrDebattinläggFrida Metso: EU låter flyktingarna bära ansvaret

Frida Metso: EU låter flyktingarna bära ansvaret

EU har länge kunnat samarbeta kring gränskontroller och utvisningar, "att jaga dem som öppnar vägar in eller dröjer sig kvar", påpekar Frida Johansson Metso, psykolog och styrelseledamot i FARR, i en artikel i Nerikes Allehanda den 29 januari. Men så kom 2015, när samarbete kring asylsökande behövdes. Hade EU haft lagliga vägar nu hade fördelning av flyktingar i en union på 507 miljoner invånare inte varit så destabiliserande, påpekar hon. "Lagliga vägar är ordning och reda, skapar förutsägbarhet, fördelning och räddar liv. (...) Nu låter EU låter istället flyktingarna bära ansvaret för att unionen misslyckats med att samarbeta."

Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5