rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMOM FARROm FarrDebattinlägg164 undertecknare: Asylrätt en mänsklig rättighet

164 undertecknare: Asylrätt en mänsklig rättighet

"Jag förstår inte hur den flyktingtragedi vi bevittnar debatteras som ett större problem för oss än för alla som genomlever den"

Med det citatet av Theodor Kallifatides inleds en artikel i Aftonbladet den 4 februari, undertecknad av 164 personer, många av dem namnkunniga advokater, läkare m.fl. Bland undertecknarna finns även FARR:s ordförande Sanna Vestin och vice ordförande Michael Williams. De går till storms mot regeringens åtgärdspaket riktat mot flyktingar och lyfter fram hur åtgärderna bryter mot internationella konventioner om mänskliga rättigheter, inte minst barnkonventionen.

Artikeln finns även på hemsidan för Folkkampanj för Asylrätt. Där framgår att den efter publiceringen i Aftonbladet fått ytterligare flera hundra undertecknare.

Läs hela artikeln i Aftonbladet

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5