rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMOM FARROm FarrDebattinläggSanna Vestin: Den skyldiga

Sanna Vestin: Den skyldiga

Sanna Vestin (nu ordförande i FARR) talade i Kungsträdgården 9 mars vid demonstrationen mot "Reva" och för en human flyktingpolitik:

Nio av tio som grips av polisen vid tunnelbanekontroller är oskyldiga. Många andra idag kommer att prata om de nio av tio, det är viktigt.

Låt mig prata om den tionde, den skyldiga.
Det är Farroukh, jag känner henne. Hon är skyldig till att ha rymt från sin man som misshandlade henne. Hon är skyldig till att ha gift om sig och fått ett barn. Hon borde ta sitt rättmätiga straff, 30 piskrapp. Eller borde hon kanske stenas? Farrouks grabb är född i Sverige. Han har fyllt sju och går i ettan. Han är skyldig till att vara en oäkting.

Nej, det där är ju inga brott i Sverige. Här är Farroukh bara skyldig att åka tillbaka till sitt land. Hennes grabb är skyldig att åka med.

Ser ni, nu tar polisen några till, en oskyldig, en oskyldig, en oskyldig, ...
(...)

Läs hela artikeln i Asylnytt - bloggen

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5