rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMOM FARROm FarrDebattinläggTomas Fridh: Ett positivt exempel

Tomas Fridh: Ett positivt exempel

FARR:s sakkunnige Tomas Fridh i Flyktingbloggen 13 mars 2013:

När jag först åtog mig att skriva på Flyktingbloggen lovade jag mig själv att inte bara använda bloggen som en klagomur utan även lyfta fram möjligheter och positiva exempel inom Migrationsrätten. Så nu är det dags för ett positivt exempel.

Jag träffade för några veckor sedan i vår juridikjour i Göteborg en handfull män som nyligen flytt från en av världens oroshärdar till Sverige. De kom till oss gemensamt med en fråga om hur de kunde få sina asylärenden prövade i Sverige och slippa att överföras enligt Dublinförordningen till det land i södra Europa som smugglaren lämnat dem i händerna på polisen. Med sig hade en av männen ett papper som de inte förstått.

(...)

Läs hela artikeln

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5