rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMOM FARROm FarrDebattinläggBengt Sjöberg: Viktiga timmar i "Alis" liv

Bengt Sjöberg: Viktiga timmar i "Alis" liv

Bengt Sjöberg, FARR:s kontaktperson i Värmland, i Flyktingbloggen 23 mars:

I onsdags var jag kallad till Migrationsdomstolen i Stockholm. Resan de 30 milen gick bra och jag var vid domstolen i god tid. Efter ett tag kom min vän Ali och hans advokat. Vi slog oss ner och efter en stund kallades parterna in till förhandling. Jag såg representanten för Migrationsverket och en tolk som också gick in. Jag skulle vittna lite senare.
Efter cirka 30 minuter kom advokaten, Ali och tolken ut och satte sig bredvid mig. Tolken berättade att hon avbrutit samtalet eftersom hon och Ali inte förstod varandra. Ali kommer från Afghanistan och tolken var från Iran. Dari och farsi liknar varandra, men Ali är analfabet och många ord och uttryck är lite annorlunda och Ali kände sig förvirrad och orolig.

(...)

Läs hela artikeln

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5