rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMOM FARROm FarrDebattinläggIngeborg Sevastik: TRÖTT PÅ:

Ingeborg Sevastik: TRÖTT PÅ:

Ingeborg Sevastik, FARR:s kontaktperson i Östhammar, i Flyktingbloggen den 25 april:

1. Allt tjat om att man inte får "ta debatten", den s.k. debatten tas hela tiden om och om igen var som helst och det man hela tiden vill få fram är något i stil med att stackars Sverige inte orkar med så många invandrare. De utgör ett problem. Men tänk då på människorna bakom ordet invandrare, de klumpas ihop till en enda homogen massa, som utgör ett hot mot oss andra. Synnerligen förenklad beskrivning.

2. Alla fördomar om tiggare, att de egentligen är rika, bor i stora hus och tillhör en maffia. Enligt efterforskningar är flertalet fattiga romer från Bulgarien, Moldavien och Rumänien. Talade häromdagen med några, de var fattiga och arbetslösa, inga chanser i hemlandet. Romernas svåra skamliga problem måste lösas av EU. Kvinnorna som har suttit i vinterkylan på bara marken kämpar hårt för sina barn i hemlandet. Fick förresten utskällning av en kvinna, när jag köpte hamburgare åt en tiggare. Det får man tydligen inte göra som ”svensk”.

Hela artikeln

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5