rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMOM FARROm FarrDebattinläggFrida Metso: Brasilien räddar liv

Frida Metso: Brasilien räddar liv

"Brasilien dundrar in på den flyktingpolitiska scenen och gör det ingen annan gör: öppnar lagliga vägar ut för Syriens flyktingar." Det exemplet, som inte har uppmärksammats mycket i Sverige, hålls fram av FARR:s förra ordförande Frida Metso i en krönika i Norran. Hon fortsätter "Flyktingpolitiken är just nu ovanligt spännande även här hemma. Centerpartiet vill att asyl ska kunna sökas på svenska ambassader utomlands. En folkpartistisk arbetsgrupp förespråkar, liknande Brasilien, att inresevisum ska beviljas den som behöver söka asyl." Frida är själv med i den arbetsgrupp i folkpartiet som lagt fram förslaget och hon argumenterar för att asylprocessen bör ske som vanligt i Sverige, bland annat för att kunna granskas.

Läs om Brasiliens beslut i UNHCR News

Läs Fridas krönika i Norran, Skellefteå

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5