rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMOM FARROm FarrDebattinläggFrida Metso: Bulgarien ett land i fritt fall

Frida Metso: Bulgarien ett land i fritt fall

Att komma som flykting till Bulgarien är livsfarligt, berättar Frida Metso, psykolog och även styrelsemedlem i FARR, i en krönika i Norran den 17 februari. Den bulgariska regeringen skryter om hur många flyktingar som jagas bort med schäferhundar och extraanställda vakter redan vid gränsen.

Inne i landet är attacker mot flyktingar – och mot muslimska bulgarer som misstagits för syrier –  våldsamma, vanligt förekommande och ofta Facebookinitierade, organiserade av unga skalliga män i 20-årsåldern. Men, påminner Metso, det är EU:s flyktingpolitik, inte Bulgariens, som stoppar flyktingarna från att lämna Bulgarien. Sverige skickar, enligt Dublinförordningen om asylprövning i första EU-land, tillbaka syrier dit.

Läs hela artikeln i Norran

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5