rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMOM FARROm FarrDebattinläggGörel Sävborg Lundgren: Skrämmande om språkexperter

Görel Sävborg Lundgren: Skrämmande om språkexperter

Görel Sävborg Lundgren kommenterar SvT:s avslöjande av Migrationsverkets hemliga språkgranskare. "I Uppsala har vi varit med om åtminstone ett ärende om en ung pojke från södra Somalia som MIV till varje pris ville placera norrut. Alla andra omständigheter pekade på södra delen av landet". Görel, som är aktiv i Socialdemokrater för tro och solidaritet och i Ekumeniska fristadsgruppen i Uppsala, drar slutsatsen att om det är för dyrt att kontrollera dem man anlitar så kanske det är bättre att skippa hela idén med att låta språkanalyser användas som bevisning i flyktingärenden.

Läs hela artikeln i Flyktingbloggen

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5