rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Provisorisk EU-artikel
HEMOM FARRKurser och seminarierFlyktingpolitiskt seminarium och nationellt rådslag

Flyktingpolitiskt seminarium och nationellt rådslag

Bortom miniminivanKlicka för att hämta programmet!

Asylgruppen Norrköping och Folkkampanj för Asylrätt bjuder in till två dagar om flyktingpolitik och asylrätt. På lördagen blir det flyktingpolitiskt seminarium om vad som händer nu när Sverige valt att lägga sig på EU:s miniminivå i flyktingpolitiken. Under söndagen håller gruppen bakom Folkkampanj för asylrätt ett nationellt rådslag om asylrätt. Arrangörerna samlar asylsökande, aktivister och organisationer för att tillsammans diskutera hur kampen för en mänsklig asylpolitik kan fortsätta.

 

Anmälan

Anmäl dig till: flyktinghelg2016@gmail.com. Skriv vilka dagar du vill vara med, och ange gärna även allergier eller specialkost. Ange även om du vill komma på lördagens fest. Om du kommer som representant för en organisation kan du ange det i anmälan. Det kommer att finnas vegansk lunch till försäljning både lördag och söndag. Sista anmälningsdag är 18 oktober men anmäl dig gärna tidigare så underlättar du för oss! Deltagandet är gratis men anmälan krävs för att arrangörerna ska veta hur många som kommer!

Sovplats

Om du behöver hjälp att hitta sovplats i Norrköping, kontakta sovplats2016@gmail.com. Asylgruppen kommer att försöka hitta enklare övernattningsalternativ utan kostnad, eventuellt behöver du ta med sovsäck och liggunderlag.

Vill du bo lite bekvämare? Här finns några förslag: http://www.upplev.norrkoping.se/vandrarhem/

Program lördag 22 oktober

10.00–11.15 VAD BETYDER DEN TILLFÄLLIGA LAGEN?
Anders Sundquist, asylrättsjurist från Rådgivningsbyrån.

11.30–13.00 SITUATIONEN FÖR ENSAMKOMMANDE BARN
Husni Hassan, Ensamkommandes förbund
Anna Lundberg, Malmö högskola
Godemanföreningenen i Norrköping

13.00- 14.15 Lunch (vegansk mat finns till försäljning)

14.15–15.30 SÅ RIVER VI LAGEN – STRATEGIER FÖR EN HUMANARE ASYLPOLITIK I SVERIGE OCH EU
Peo Hansen, Linköpings universitet
Lisa Pelling, Arena idé

15.45–17.00 PANELDEBATT: AKTIVISM, MOTSTÅND OCH ORGANISERING
Bland andra medverkar Sanna Vestin (Flyktinggruppernas riksråd, FARR), Michael Williams (Sveriges kristna råd), Omar Makram (Folkkampanj för asylrätt).

Plats: Arbetets museum

Lördag kväll blir det fest! Det kommer att finnas vegansk mat till försäljning. Information om lokal kommer i Facebookeventet

Program söndag 23 oktober

Nationellt rådslag för asylrätt kommer ägnas åt överläggningar om hur vi tillsammans kan arbeta mot de inskränkningar i asylrätten som skett det senaste året och hur vi på olika sätt kan stötta dem som drabbas av den nuvarande politiken och juridiken. Vilka gemensamma mål har vi? Hur kan vi samarbeta och organisera oss på ett genomtänkt sätt för att nå längre? Några förslag som uppkommit i utvärderingen av vårens kampanj kommer att presenteras. Vad vi sen kommer fram till hoppas vi att du som deltagare vill vara med och påverka! Representanter från berörda organisationer samt enskilda personer som vill engagera sig för asylrätt är varmt välkomna. Folkkampanj för Asylrätt skapades för att under första halvåret 2016 kampanja mot den skärpta asyllagstiftningen som riksdagen sedan röstade för i somras. Nu är det dags för nästa steg.

10.00 KAFFE.

10.30 RÅDSLAG: Erfarenheter och förslag

13.00–14.00 LUNCH (självkostnadspris)

14.00–16.30 RÅDSLAG: Diskussion, sammanfattning, planer

Plats: Kårhuset Trappan

Varmt välkommen, hälsar Asylgruppen Norrköping och Folkkampanj för Asylrätt

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5