rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMOM FARRKurser och seminarierThe Silent University

The Silent University

The Silent University arrangerar föreläsningar, seminarier och diskussioner, i syfte att reaktivera den tystade kunskapen och synliggöra ett systematiskt misslyckande.

Del 1, 28 oktober. Abdullah Al Soud, lärare utbildad vid Jarush University i Jordanien, föreläser om metoder för att lära sig ett nytt språk från grunden, om praktiska råd och psykologiska processer för utlärning av nya språk.
"X.A", lärare utbildad vid Xinjiang Agricultural University Ürümqi, fortsätter med en föreläsning som kritiskt granskar det nuvarande utbildningssystemet i Östurkestan, som inte erkänner det uiguriska språket och föreslår nya metoder för ett tvåspråkigt system på både uiguriska och kinesiska.

Del 2, 29 oktober. Fahyma Alnablsi föreläser och gör en jämförelse av Sharia och det svenska politiska systemet. (...) Hon tittar även på beröringspunkter mellan Sharia och en svensk socialpolitisk struktur. Fahyma Alnablsi har en examen i politik och ekonomi, utbildad vid Damaskus universitet i Syrien.
Sherko Jahani föreläser om Herodotus och civilisationen Medien. Det finns mycket få källor till historien om civilisationen Medien, en är skrifterna av Herodotus, "historiens fader".(...) Sherko Jahani är journalist och människorättsaktivist från Kurdistan.

Del 3, 31 oktober. Rebwar Fakhry föreläser om 1951 års konvention om flyktingars rättsliga ställning. (...). Rebwar Fakhry har en masterexamen i mänskliga rättigheter, utbildad vid Lunds universitet
Ahmad Alharahsheh föreläser sedan om LAN och WAN. Den här föreläsningen kommer att beskriva skillnader och likheter mellan lokala och globala nätverk (...) Ahmad Alharahsheh är dataingenjör, utbildad vid Moldaviens Tekniska universitet.

Läs mer

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5