The Silent University

The Silent University arrangerar föreläsningar, seminarier och diskussioner, i syfte att reaktivera den tystade kunskapen och synliggöra ett systematiskt misslyckande.

Del 1, 28 oktober. Abdullah Al Soud, lärare utbildad vid Jarush University i Jordanien, föreläser om metoder för att lära sig ett nytt språk från grunden, om praktiska råd och psykologiska processer för utlärning av nya språk.
"X.A", lärare utbildad vid Xinjiang Agricultural University Ürümqi, fortsätter med en föreläsning som kritiskt granskar det nuvarande utbildningssystemet i Östurkestan, som inte erkänner det uiguriska språket och föreslår nya metoder för ett tvåspråkigt system på både uiguriska och kinesiska.

Del 2, 29 oktober. Fahyma Alnablsi föreläser och gör en jämförelse av Sharia och det svenska politiska systemet. (...) Hon tittar även på beröringspunkter mellan Sharia och en svensk socialpolitisk struktur. Fahyma Alnablsi har en examen i politik och ekonomi, utbildad vid Damaskus universitet i Syrien.
Sherko Jahani föreläser om Herodotus och civilisationen Medien. Det finns mycket få källor till historien om civilisationen Medien, en är skrifterna av Herodotus, "historiens fader".(...) Sherko Jahani är journalist och människorättsaktivist från Kurdistan.

Del 3, 31 oktober. Rebwar Fakhry föreläser om 1951 års konvention om flyktingars rättsliga ställning. (...). Rebwar Fakhry har en masterexamen i mänskliga rättigheter, utbildad vid Lunds universitet
Ahmad Alharahsheh föreläser sedan om LAN och WAN. Den här föreläsningen kommer att beskriva skillnader och likheter mellan lokala och globala nätverk (...) Ahmad Alharahsheh är dataingenjör, utbildad vid Moldaviens Tekniska universitet.

Läs mer