🧡 Idag vilar vi – imorgon organiserar vi oss 🧡

Det är med tungt hjärta som vi i FARR ser det politiska spektrat förflyttas ytterligare i främlingsfientlig riktning. Valresultatet är fortfarande otydligt och rösterna räknas ännu, men det är tydligt att vi idag vaknar upp till en ny politisk realitet. 

FARR är en partipolitiskt obunden organisation, men de frågor vi driver – att den svenska asyl- och flyktingpolitiken ska präglas av humanitet, solidaritet och rättssäkerhet och för att Sverige ska följa internationella konventioner till skydd för mänskliga rättigheter – är också oundvikligt politiska. Vi kommer fortsätta kämpa för dessa frågor, för våra medlemsgrupper, och för våra medmänniskor under de kommande fyra åren. 

Vi är nog många som känner en stor sorg, oro och ilska över vad valresultatet kan föra med sig i form av inskränkningar i asylrätten och diskriminering av invandrare. Det är viktigt att få känna så. Men, vi behöver också omvandla de känslorna till handlingskraft.

Vill du att Sverige ska ha en human och rättssäker asylpolitk? Organisera dig! Bli stödmedlem eller aktivt engagerad i FARR eller någon av alla FARRs medlemsgrupper – vi är alla i konstant behov av mer ekonomiska medel och fler medlemmar som orkar ta den här kampen. 

Stöd FARR: https://farr.se/stod-oss/Eller gå med i någon av FARR:s medlemsgrupper: https://farr.se/medlemsgrupper/