Välkommen till FARR:s kursdag den 19/10 i Sundsvall!

Varmt välkomna till en heldag om asylrätt, kamp och nutidsorientering – vad som sker inom politik och samhälle i FARRs kärnfrågor. 

I nära samarbete med Sundsvalls Asylkommitté bjuder vi in alla till att möta kunniga och engagerade föreläsare, jurister, aktivister och organisationer som analyserar aktuella asylrättsfrågor.

Under dagen berör vi bland annat FARRs rapport om bedömning av afghanska asylärenden, det aktuella läget kring förvar, EU-paktens innebörd, familjeåterförening, indragna uppehållstillstånd och återvändande. Vi kommer också att titta närmare på vilka rättigheter asylsökande har under processen och diskutera hur samhällsnormer påverkar personer och asylprocesser. Vem är en “riktig” flykting, var går gränsen för vad som är “hederlig vandel” och hur påverkar Tidöavtalet höstens arbete och de personer som hamnar mest i kläm? Engagemanget är i fokus när vi pratar om initiativ mot angiveri. Vi skapar lokala hubbar för att lyfta och inspireras av allt som görs till försvar för asylrätten och asylsökande runt om i landet!

19 oktober 202410.00-17.00Sundsvall

Medverkande i urval: Sanna Vestin, Tomas Fridh, Terje Holmgren, Patricia Lorenzoni, Sofia Häyhtiö, Johanna Eriksson Ahlen, Work Permit Holders Association, Michael Williams, Stina Nilss. 
Ladda ner programmet här!

Du kan redan nu anmäla dig här!

Digitalt deltagande är möjligt och vi uppmuntrar lokala mötesplatser att ta del av programmet gemensamt: kontakta oss om du eller ni vill vara värd för en lokal hubb – allt som krävs är en lokal (kan vara ditt vardagsrum), internetuppkoppling och lite förtäring (kan vara knytkalas).

VÄLKOMNA!